miasvikt

Alla inlägg under oktober 2012

Av Marie - 12 oktober 2012 08:41

Har en svacka i motivationen. Men kämpar på ändå.

Stressig vecka har det varit, varje dag/kväll nån aktivitet.


Jag har trots det hunnit träna. Fick pressa in lite egen tid!!!

Mässa hela dagen igår. Gick bra med kosten då. Men gjorde misstaget att åka och handla, när jag var hungrig, på kvällen. Så då blev det lösgodis.Inte så mycket, men ändå!!!! Onödigt!!!


Så i helgen, blir det inget godis eller kakor eller annat skit. Några glas rött i kväll dock, jag ska iväg med "tjejgänget".


Träning: Joggade igår, alltid nåt. I underbart väder. Nåt positivt med hösten. Bästa årtsiden att vara ute, när det är sol och vindstilla. Härligt!!!!


Shopping: Köpte en bra tidning i går: Topp hälsa. Där var med en Yoga DVD. Har jag velat prova länge, men inte blivit av. Känner att jag behöver nåt avstressande!


Nu satsar jag framåt igen. Blir en lunchpromenad idag, ca 30 minuter, 3 km. Sen god spenatsoppa, som jag gjorde igår. Gott, enkelt, nyttigt+ mättande med ägg till!!! Även en av ungarnas favorit!

 

Och i eftermiddag bär det iväg! Väskan står packad och jag känner att det är precis vad jag behöver. Lite andrum och att bara få vara Marie!! Inte mamma, fru utan bara mig själv!!!
Ha det så underbart! //Marie


ANNONS
Av Marie - 10 oktober 2012 12:24

Genom årens lopp har jag, som många andra,    avverkat diverse dieter.


Här kommer en liten lista, med utvärderingar:


Viktväktarna.   

För ungefär 15 år sedan och ett nytt försök för 10 år sen. Ganska dyrt. Lite krångligt, med olika points kommer jag ihåg. Möte varje vecka, där det var invägning. I början gick jag ner, sen blev det glesare mellan mina besök. Mötena var så där. Sen fick man nåt slags kunskapsäpple i glas, när man uppnåt nåt  delmål, minns jag. Det där äpplet var jag tvugnen att sätta undan, när misslyckandet var ett faktum.


Nutrilett:

Pulverdiet. Lågkaloridiet. Humörsvägningar fick jag och var ständigt hungrig. Brukade börja bra, sen skit till helgen. Vedervärdig smak till slut. Kväljningar hua!!! Om man ser till innehållet: Mycket kolhydrater. Inget jag skulle köpa idag. "Kvickfix" variant, men många köper tydligen den fortfarande....


Allevo:

Oxå pulverdiet. Körde ett race, för ganska precis ett år sedan. Rensade så att säga kroppen. Några smaker okej, andra lika illa som Nutrilett.I två veckor levde jag på shakes och nån enstaka "bar". Allevo har fått kritik för att den innehåller mycket osunda tillsatser och kolhydrater. Jag gick ner 5 kilo. Efter 2 veckor började jag äta bra och träna. Så som en slags kickstart, helt ok.


Viktklubb (Aftonbladet):

Här kan man skriva i sina mål och jag har använt mig utav denna till en början, då det är lättare att se fördelningen över dagen, så att jag äter tillräckligt. Men tidskrävande, dock bra i början, så man vet hur man ska äta. Många äter för lite för att få till en stabil och bra viktnedgång.


DA skipper

Ingår i min Nuvarnade "stil": Min proteindrink, blandar jag av detta märke. Med pysalliumfrön (som sväller i magsäcken) och 1 tsk linfröolja om dagen. Vaniljsmak, helt okej. ca 18 % kolydrater, så mycket bättre än vissa andra.


LCHF:

Strikt LCHF gjorde att jag blev illamående och fick ont i huvudet. Så nu äter jag inte riktigt så mycket fett.  Men under 1 eller 2 veckor, som kickstart, är det nog bra. Mitt sockersug försvann nästan helt. Och visst, jag gick ner några kilon. Men LCHF är en livsstil, och det gäller att kunna äta så jämt. (Dessuotm tycker jag det hela går till överdrift med alla specialprodukter, men nån ska väl tjäna pengar...)


NUTID "Min egen väg":

Försöker se det hela mer långsiktigt nu. Skriver träningsschema.  Följer upp, utvärderar, planerar om emellanåt.  Kroppen har som sgt en tendens att anpssa sig, så man ska modellera om lite och blanda träningsformer.

Äter bra mat, (protein, fett och grönsaker+ lite kollisar!) gör vissa undantag på fredag/lördag. Då dricker jag nåt glas rött vin, äter lite godis eller nån god kaka.

Kost: Äter ganska ofta, blodsockernivån hålls på en jämn nivå.  Är inne på min 10:e vecka nu och jag börjar få till det hela i vardagen. Rutiner och sådant tar tid att få till!

Delmål: Viktigt!


Det var dagens små funderingar!

Ha det så gott i höstsolen! //Marie


ANNONS
Av Marie - 9 oktober 2012 14:57

Det är inte alltid lätt att hinna med träningen som planerat...

Idag får det lov att bi joggingtur, direkt efter jobbet, sen blir det middag, läxläsning med barnen  och aktivitet för barnen, som vi ska följa med på. Planering a och o.  Men imon ledig på kvällen, då blir det långpromenad! (Fast inte i skogen, de kanske tror jag är en älg;))


Lite allmänt trött på kommentarer om min mathållning. Jag äter faktiskt mer nu, än innan. Men jag äter oftare och nyttigare. Utsvävningar: visst. Men inte jätteofta eller jättemycket!

Ständigt återkommande fråga: Men hur kan man leva utan bröd?

Alldeles utmärkt, säger jag!

(Svenskar och deras brödätande!, SUCK!!!)

Min mage och kropp mår kanon, utan en massa överskott på kolhydrater och socker. Att man ska behöva försvara sina matvanor. Jag skiter ju fullständigt vad andra trycker i sig. Jag äter 5 gr/dag! Ibland nåt extra när jag tränat.


Andra klagar på sin vikt och att de aldrig hinner träna.  Strunta i tv:n en halvtimme en eller två kvällar i veckan, säger jag. Finns jättebra träningsprogram som man kan köra hemma! Men nej, jobbigt... Och så undrar vissa vaför de mår skit. Tyvärr: Finns inga genvägar. Dåliga vanor ÄR svåra att bryta, men definitivt inte omöjligt.

Jag är själv i grunden ganska ostrukturerad, därför måste jag ha ett tränings och matschema att följa, annars springer dagarna iväg och så blir det aldrig av att jag ändrar nåt.


Min metod, är anpassad efter mig. Sen får man kalla det vad man vill. Inte riktig "LCHF", jag äter inte så mycket fett. Funkar för mig.


Sen den här bortförklaringen då: När man blir äldre ändras ämnesomsättningen. Jo, men inte hjälper det att man rör sig mindre och äter mer. (Fikar mer och äter senare på kvällen)


Dåliga gener? Tyvärr, livet är inte rättvist, jag som så många andra får jobba hårt för varje kilo som ska bort! Inget är gratis! Kunde ju varit smidigt om man var rik och kunde lägga sig under kniven. Nej förresten, jag tror hellre jag skippar det!


Så nu fortsätter jag min egen väg, som jag har beslutat mig för att följa!

Bonus:

Min man får en gladare, piggare och smalare fru!

Mina barn får en gladare mamma, som orkar vara med på fler aktiviteter! Dessutom brukar jag dra med ungarna ut, istället för att de sitter inne och tittar på tv, (även om det regnar!)


Alla i familjen mår bra av att äta nyttigare och vi har dessutom sällan varit sjuka, senaste året!

Ungarna får lördagsgodis, men de väljer oftast choklad istället för lösgodis. Och barn behöver inte kilovis med lösgodis som en del köper. (Lösgodiset har varit ett fördärv för "folkhälsan"!)
Tack för mig, ha det så gott! //Marie


Av Marie - 8 oktober 2012 08:29

Oj vad veckorna och helgerna springer iväg fort.

Ganska bra med invägning på måndagar, då kan jag helt enkelt inte fuska för mycket!  

Veckan resultat:

- 1,0 kg.

Träningsminuter förra vecka: 265 min.

Midjemått: - 2 cm. (På drygt en månad)


Jag räknar inte med alla mina promenader, då vissa har varit i saktare tempo.


Nu stundar en jobbvecka. Med diverse aktiviteter på fritiden oxå. Dessutom ska jag på mässa med jobbet, vilket tar en hel dag. Men jag hinner nog ta en morronpromenad då, gäller bara att ställa klockan!

På fredag bär det iväg på årliga tjejresan. Så då blir det till att ta antingen en joggingtur eller promenad på morgonen. Har aldrig sprungit på morgonkvisten, så det kanske vore nåt att testa!?


Träning för kommande vecka:Det är inte säkert, jag hinner med någon promenix ikväll, så det får bli en runda på lunchen! Imorron kväll, aktvitet med ungarna hela kvällen, så då får jag jogga direkt efter jobbet. Onsdag: Långpromenad! Torsdag mässa. Fredag morronpromenix/jogging??Lördag: Långpromenad+aerobic. Söndag: Långpromenad+joggingtur .


Joggngtur i går kväll, gick förvånansvärt lätt, vilken skillnad från när jag knappt orkade 1 minut! Nu ökade jag till och med tempot emellanåt! (20 minuter jogging, +uppvärming 3 minuter  och nedvarvning 5 minuter.)Men usch, så mörkt ute. Kom inte iväg förrän strax innan kl. 19. Hädanefter blir det precis efter jobbet, annars för mörkt helt enkelt. Deprimerande, gillar inte den kommande hösten/vintern!!!!! Måste dessutom investera i en bra långärmad träningsjacka. Det var lite kallt om armarna, inte bra!


Kost: Fredag gick det så där. Lördagen bättre! Men slarvade med mattider och åt för lite egentligen i helgen. På så vis bättre, under vardagarna!


Allt gott till er som hittar till min sida. Ta vara på den korta stunden vi har på jorden! //Marie

Av Marie - 7 oktober 2012 10:58

Hade en kanske något udda lyckokänsla igår.   

Jag jobbar heltid, så på helgen får jag göra de där måstegrejerna. 

( Egen melodi till: "Dansa, pausa":man måste tvätta...städa... plocka... damma...diska...bädda..)


Tvättade igår och stod och rotade lite i garderoben. Och hittade ett par snygga jeans. Utan att tänka mig för tog jag på mig dom, och se på f-n de passade! Jag köpte dom för drygt ett år sen, utan att prova, INTE smart!varför köper man nu ett par byxor i flera storlekar för smått...???? Minns att de bara kom upp lagom till höften, sen vart det stopp. Nu fick jag som sagt på dem, utan problem. Satt dessutom snyggt! Och nu är det bara att köra på tills de är för stora! Men vilken lycka!!! Jag blev så peppade, att det inte blev mycket gotte igår. Nån bit choklad och ett glas vin, sen vart jag nöjd.


Igår var annars en hektisk dag. Så nån träning var dte ibte tal om. Men nu ska jag ut på en PW, ca 50 minuter, brukar den rundan ta, 6km. I kväll, joggingtur.


Kost: Mår bra av protein baserat. Mycket grönsaker och dressing alt smör eller cremefraiche!

I mitt kaffe, häller jag en skvätt grädde, istället för mjölk. Det håller igång magen, ska jag lova!


Utmaningen: Imon invägning och avrapportering av träning. Nu ligger jag träningsmässigt på en bra nivå. Som vanligt, var jag alldeles för ivrig i början.

Bra och stabil viktnedgång: 70 % kostberoende, träning/motion 30%. Tänkvärt!


Nu ska jag ut och gå, träningbyxorna på (även de STORA nu, jag får vika två varv vid midjan, annars har jag byxlinningen uppe vid brösten!)


Ha det så jättehärligt ni som hittar hit! Ta vara på livet!

//MarieAv Marie - 5 oktober 2012 09:25

Ibland blir jag bara så trött. Besviken på bristen på medmänsklighet och förståelse.

Alla dessa inlägg i Facebook, Med "gilla" knappen intryckt.

Såg igår, ytterligare ett låååånnngtt inlägg, ang. moskeutrop i Södertälje.

Att folk orkar.  


Jag kan irritera mig tusen falt mer på andra saker, tex:


1.Pensionärer som klipper gräset kl. 8.00,en helgmorron


2.Att samma pensionärer väljer att ockupera hela affären efter kl 17.00, när man själv måste veckohandla. Har de inte haft hela dagen på sig eller?????


3.Alla dessa reklamblad från olika församlingar man får hem (Nackdel att bo i bibelbältet)


4.Helgmålsringning i kyrkklockor. Och vid begravningar, och bröllop osv...


5.Att kommunen där jag bor inte bemödar sig att fixa några övergångsställen, trots hårt trafikerad väg, med mycket tung trafik. Inga utmärkta övergångar på 2,5 km... Hallå... Ungarna får väl flyga över.:(


6.Folk som parkerar på familjeparkering, när de (uppenbarligen!) för länge sedan passerat fertil ålder. Bara för att de är lata!


7. Fartdårar, som kör om, trots heldragna linjer och NOLL sikt. Va f-n!!! Jag vill ju inte sätta livet till bara för andra idioter inte värdesätter sitt!


8. Sura kassörskor!! En s k a-lagare stod före mig i kön, skulle köpa ett paket korv och ett paket mjölk. Fattades 2 kronor. Då fick han inte köpa. Då betalade jag mellanskillnaden. Löjligt! Om de kan ta 1,50 för en kasse men har förlorat sitt hjärta undrar man ju!


9. Allmänt oärliga, skitpratande, falska, bittra medvetet lata människor, som skyller sina motgångar i livet på andra.  Väx upp, säger jag, ta ansvar för ditt eget liv och handlingar!


10. Smygrasism. Tyvärr får jag väl en släng av detta själv ibland, TROTS att min mamma är kom hit från annat land. Men jag ska bättra mig! Betänk: Finns procentuellt lika många idioter värden över, oavsett nationalitet och kön!


10. All jäkla reklam på facebook. Gillar jag inte. men nån "ogilla" knapp finns inte. Anmälde en gång, en rasistisk och diskriminerande inlägg. Hände nåt? nej. Jag vet att facebook är frivilligt, men nån ansvarig SKA det finnas. Annars kan man ju skriva nästan vad som helst och ändå komma undan med det.


Ja, det var väl vad jag kom på i flygande fläng.


Har ju inte ett dugg med min väg att göra, men skönt att skriva av sig lite.


Nåt positivt idag iaf: SOLEN visar sig idag!!!!   

Hoppas det fortsätter i eftermiddag bara!

God mat och mycket motion väntar i helgen!Ha en riktigt bra fredag, ni som hittar hit! Låt hjärtat vara med er!

Kramar Marie


Av Marie - 4 oktober 2012 12:35

nej, ingen regnfri dag idag heller...  


Träning igår: Joggingtur på ungefär 35 minuter. Inte så dåligt!


Mat igårkväll: Fläskfilegryta, med bacon och mycket grönsaker. Till det blomkåls och broccolimos.  


Kost: Mycket lättare att hålla mattider, när man är på jobbet. Gäller bara att hinna med eftermiddans mellanmål, annars blir jag vrålhungrig när jag kommit hem!


Proteindrink: 3 gr/ dag. Inkl. frukosten. Sen "vanlig mat" till lunch och middag.


Efter joggingturen igår, provade jag en av mina hemlagade protienbars. Smakade förvånasvärt gott!


Planerad träning idag: PW, mellan 45-60 min. (ca 6,8 km/h)


Nu ska jag inte väga mig förrän till måndag, så för jag se hur det hela det verkar. Då även dax för midjemåttsmätning!


Övrigt: "Bakade " klart prinsesstårtan igår. Ska lägga in bild på den, så småningom!


Hej för idag! //ha det så gott MarieAv Marie - 3 oktober 2012 08:06

I går, direkt efter jobbet, åkte jag och fick min chokladmassage!


Underbart och härligt. Lyckade dra några snraktag oxå är jag rädd för.

Massagen är varm, avslappande och grundlig.

Kakaobönans olja används. Alltså, inte brun choklad!  90 minuter, som inleddes med ansiktrengöring och peeling. Gött gött gött!


Kvällsmat i går: Guess what!!?? Just precis kålpudding. Och så sallad till det.Träning:PW på 30 miuter igår kväll. Jogga ville jag inte, för man skulle inte duscha av sig den goda oljan!     (Jag duschade imorse istället!)  


Kostomläggning:

Var i valet och kvalet, men har nu ändrat mig igen! Jag blir helt enkelt för hungrig framåt förmiddagen, om jag äter fibehavregrynsgröt på morronen.

Så nu blir det proteinbaserat igen. Ett stekt ägg + proteindrink (köpte pulver på skönhetssalongen igår) med physalliumsfrön (obs stavningen???). En tesked linfröolja oxå. (Hu det var inte gott, svalde fort och sköljde ner med vatten....)Kaffet tänker jag då INTE ge upp.


Mellanmål en tid framöver: Proteindrink (alltså totalt 3 gr/dag inkl. frukosten)


Lunch och middag  som vanligt. Dvs kött, fisk eller kyckling med sallad+ dressing eller sås.


Efter träning (joggingturer) Har jag fixat egna proteinbars. Recept från "Olgas blogg". De som finns i affären har för mycket tillsatser och för mycket sötningsmedel. Har inte smakat de jag gjort ännu dock. De kanske är skitäckliga.....Nu kör jag på detta ett tag, så får vi se hur det går. Som sagt, jag tänker inte svälta mig smal. Det är inte det som håller i längden.


Recept Kålpudding:

(ca 10 port)


I vitkålshuvud

1600 gr kötfärs

1 gul lök

1 ägg

1-2 dl vatten eller grönsaksbuljong.

kryddpeppar+ vitpeppar

salt

ljus sirap

ca 4 msk smör


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en långpanna med smör.

Skär vitkålen i lagom stora bitar.

Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg i vitkålen, några minuter.

Häll av vattnet.

Blanda vitkålen med lite sirap.

Hacka löken.

Blanda köttfärs, lök, ägg + kryddor och vatten (grönsakbuljong)

Lägg ett lager vitkål i långpannan. Sedan köttfärsen och högst upp resten av kålen.

Lägg några klickar smör överst.

In i mitten av ugnen, ca 45-50 minuter.


Servera till: Rårörda lingon, sallad!

LCHF variant: några matskedar smält smör på oxå!PS Har nu lagt in en Förebild på min sida. Inte snyggt, men den kan jag ju ta upp när motivationen tryter..... Hittills har jag gått ner nästan 10 kilo sen den bilden togs!


Nu får alla som hittar till min sida, ha en riktig superduper dag!

Ta väl hand om er!//Marie


Presentation


Mitt nya sunda liv, viktnedgång+ hälsa "my own way"!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Före bild.

 

Tjejmilen 2013

 

Oktober 2012

 

Bild November 2012

 

Bild Dec 2012

    

Januari 2013

  Januari 2013

April 2013

 

maj 2013

 

Juli 2013

 

Aug 2013

 

Augusti 2013

 

September 2013

 

December 2013

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ miasvikt med Blogkeen
Följ miasvikt med Bloglovin'

Bilder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se